Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

fredag 27 januari 2012

Våldtäktsman

Loggar in på Facebook och möts av en bild av ett bekant ansikte. 3 år yngre än mig, han gick i på samma gymnasie, tror till och med det var samma linje. Omvårdnad på lundellska i Uppsala.
Så läser jag..."2008 begick jag xxx en gruppvåldtäkt mot en 15 årig flicka. Hon traumatiserades så svårt att hon tillsist inte orkade leva och tog självmord." Va?!
Om nu detta är sant, vilket jag förmodar eftersom ett bråttsmåls nummer finns så är det ju helt fruktansvärt! Hans straff? 5 månaders ungdomsfängelse, VAD är fel på vårt rättssystem? Han gick med oss i skolan, umgicks med vänner till mig efter att han begått en våldtäckt.
Det äcklar mig, det skrämmer mig. Det finns fan inget ord för hur fel det är! En människa som våldtar ska inte få komma undan, hur är det möjligt att han bara kan fortsätta med sitt liv som ingenting hänt? Jag saknar verkligen ord. En människa man mött så många gånger, som umgåtts med mina vänner, han hade ju för fan lika gärna kunnat ge sig på dem?
En gång våldtäksman, alltid våldtäktsman. Det säger statistiken också så hur, hur kan vi då ha ett rättssystem som så lätt släpper ut dessa dårar i samhället igen? Det finns ingenting som ursäktar en våldtäkt. Stängs in dem och kasta bort nyckeln, jag har svårt att se att dessa människor har samma värde som andra.

2 kommentarer:

  1. Det är sant, är bekant till flickan som blev utsatt.

    SvaraRadera
  2. Helt fruktansvärt! Tycker så otroligt synd om henne och hennes familj!

    SvaraRadera