Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

tisdag 27 december 2011

En bra, blåsig dag!

Idag har vi inte haft någon liten sessa hemma utan självaste pippi långstrump! Så fort sessan kom innanför dörren i morse hoppade hon i sina pippikläder som hon fick av mormor och morfar i julklapp, hemmasydda dessutom och jätte fina! Vi bestämde oss för att gå på bio idag, och så  tänkte vi leka i lekparken i stadsparken så vi packade med lite fika, varm choklad och lussebullar. Pippi ville ha pippiflätor såklart och när dessa var gjorda gav vi oss iväg. Pippi bestämde att vi skulle köpa "popcnorn" till filmen, "våra magar säger, ooh vad vi är hungriga, vi måste ha popcnorn!" sa pippi så hon och pappa köpte popcorn med jag passade på att klä av den sovande lilleman i vagnen. Vi såg på Alfons Åberg film, lilleman sov nästan hela filmen igenom och fick sista de sista tio minutrarna i knät och passade på att äta. Vilken snäll, fin liten bebis vi har som så snällt följer med överallt och alltid är så go och glad!

  
 När filmen var slut hade det blivit kallt och det blåste jätte mycket så vi hoppade över lekparken, pippi ville gå till domkyrkan och se hur det såg ut inuti så vi traskade dit. De spelade orgel i kyrkan, en kuslig melodi som påminde om sådana som brukar spelas i skräckfilmer! Vi tände ett ljus och tittade på julkrubban innan vi gick hemåt igen! Väl hemma fikade vi på vardagsrumsgolvet istället och målade oss med ansiktsfärg som sessan fick i julklapp. På kvällen har vi läst en massa böcker, lekt doktor, busat och klistrat upp självlysande stjärnor på dörren i sessans rum, vilken bra dag!

2 kommentarer:

  1. Ja, Alfons Åberg är bra. Den var vi också på. Min lilleman ville också ha popcorn, fast vi hann ju inte äta upp dom, innan filmen var slut;))

    Trevlig blogg att följa, kram n

    SvaraRadera
  2. Va mysigt! Ja popcornen försvann rätt fort här också, men vad gör det!:) Tack, brukar kika in på din också!

    SvaraRadera