Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

fredag 14 oktober 2011

Fyndigt & Fiffigt

Att jag är ett stort fan av allt som eco friendly är ingen hemlis. Vi i familjen försöker leva så grönt som vi kan, smått som stort är i alla fall ett litet bidrag till en bättre miljö. Det gäller små saker som att släcka lampor, inte låta vatten rinna, sopsortera allt, åka buss och tåg i den utsträckning det är möjligt, återvinna, köpa produkter som är svanenmärkta och väldigt gärna ekologisk mat. Ett annat sätt att främja miljön är att återvinna kläder på olika sätt. Ärva kläder, skänka till välgörenhet eller till second hand. Det sist nämda har tyvärr fortfarande en något sunkig stämpel, många associerar ordet second hand med malätna plagg från någon sunkig myrorna butik men så behöver fallet inte alls vara!

I Uppsala finns en jätte härligt och verkligen ur mysig second hand butik, enbart med barnkläder varpå det mesta av kläderna/skorna är av kända märken, P.OP, Gant, Babybjörn, Kavat, Viking, Mexx, NovaNova, med flera. Butiken drivs av en familj och ligger i källaren till familjens villa. Det otroligt fint, ett rum med pojk kläder och ett med flick kläder, i det tredje rummet finns lång vägg full med skor och kläder i större storlekar. Här finns allt från skor, ytterkläder, babysaker och oändligt mycket kläder. Helt värt ett besök!

Vi har varit där ett par gånger och bland annat köpt babykläder till lillebror, kläder som mer eller mindre är oanvända. Priserna på kläderna varierar på skick men det finns mycket fint och det går att göra riktiga kanon fynd! Vad sägs om en Babybjörn bärsele i nyskick för 200kr?


Spana gärna in deras hemsida! http://www.fyndigtochfiffigt.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar