Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

måndag 3 december 2012

Första advent!

Det luktade fortfarande nybakat hemma hos oss när vi vaknade, just den doften av kanel och saffran väcker verkligen all min jullängtan! Med snön fallandes utanför fönstret, julmusik och glada barn runt fötterna bakade vi pepparkakor och lussebullar igår. 
Sessan och stora T bakade ett hel gäng innan mammorna och papporna fick ta över. Lilleman och Mini underhöll varandra, säkert en aning besvärad över alla pussar och kramar som lilleman delade med sig av. Då och då ställde sig han sig på tå vid bordet för att precis se upp över kanten för att känna efter med handen om han inte kunde få tag i någon degsmula.
Efter ett par timmars bakande tackade vi våra fina vänner för en förträfflig förmiddag och åkte hem till mormor och morfar för en adventsfika. Huset såg verkligen ut som ett litet sagohus där de låg inbäddad mellan snöklädda granar med rök stigandes mot en mörk kvällshimmel. Sent på kvällen hemma när barnen sedan länge sov smög vi in i sessan rum och satte upp små paket på hennes kalender. Hon älskar att vakna upp för att se om nissarna hälsar på under natten! (Och jag älskar att pyssla med överraskningarna) Längtar redan till nästa vecka hon kommer hem igen!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar