Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

torsdag 22 november 2012

Ett julpaket till ett barnhem.

Det är lätt att glömma bort att vara tacksam över allt det vi får lov att ha här i livet. De små tingen som för oss blivit så självklara, så vardagliga, och de stora tingen som vi allt för ofta helt ser förbi.
Att vi varje kväll lägger oss i mjuka, varma sängar. Att vi varje dag kan ge våra barn mat, att de får gå i skolan, leka med sina vänner. Att de får tala sitt språk, säga vad de till, tänka vad de vill. Att vi kan påverka vårt samhälle, att vi lever i en demokrati med fria val och i stora utsträckningar leva våra liv precis som vi önskar. Det är långt ifrån alla människor som har de möjligheter som vi ser förbi varje dag, och vi glömmer allt för ofta att uppskatta dem.
Jag har alltid tänk att vi som har och kan ge eller hjälpa också borde göra det, på det sätt vi kan. Det måste inte handla om pengar, det kan vara så lite som en hjälpande hand till den som nära oss behöver den. För många känns världens alla orättvisor oövervinnerliga men alla kan vi göra något om vi bara börjar någonstans!
I år har vi valt att skicka ett julpaket med Hoppets stjärna. Ett paket fyllt av mat och julklappar som ska transporteras till ett barnhem i Lettland eller Rumäninen.
Det kändes som en fin sak att göra tillsammans med familjen och ett bra tillfälle att prata om barn i världens som inte alls har det lika bra som oss. Vi åkte iväg och handlade basvaror, ris, pasta, mjöl, kakao, socker, godis och konserver för att nämna några, sedan köpte vi pennor, papper och ballonger som Sessan så gärna ville skulle få vara en av julklapparna. Hemma samlade Sessan ihop en massa leksaker hon ville ge bort, en massa fina och en del helt oanvända nallar, pärlor och bilar. Lilleman fick också lägga ner massor av hans bebisleksaker som också dem var hela, rena och knappt använda.
Alltsammans packade vi ner i en banankartong. Julklapparna la vi i plastpåsar och knöt röda bad om eftersom julklapparna lättast ska kunna delas ut på barnhemmen ska man inte ska slå in dem i papper, men med ett rött fint band fick det att kännas lite fint ändå.
Idag ska vi skicka iväg vårt paket, bor man inte nära en av uppsamlingsplats kan man skicka dem med bussgods för en billig peng men som tur är finns det här i Uppslala en uppsamlingsplats inte allt för långt borta.
Sista dagen att skicka ett paket är just idag, men vill man kan man skänka 250kr till Hoppets sjärna så köper de in mat och delar ut till dem man helst vill skänka till.
Önska fler familjer i världen en God Jul.


2 kommentarer:

 1. Hej! Jag hamnade på din fina blogg av en slump, kommer kolla in i fortsättningen:)
  Jösses, tänk om det fanns fler som du, som är en sån fin medmänniska, du kommer garanterat göra julen finare och bättre för några barn i år, väldigt fint gjort!

  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad kul att du hittade hit och vad glad jag blev över din lommentar! Tusen tack:)

   Radera