Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

tisdag 17 april 2012

Så fruktansvärt smaklöst!

Jag skulle verkligen vilja veta hur både konstnären ville få fram med detta ohyggliga "konstverk"  och hur kulturministern tänkte när hon skar upp en tårta som föreställde en afrikansk kvinnas kropp.
 Google översvämmas av bloggar och nyhetsajter världen över som skriver om händelsen på moderna museéts utställning World art day. Tårtan var formad som en överkropp där en riktig persons huvud var "inbakat" i tårtan. På bilderna ser man hur gästerna, där bland kulturministern skar av bitar i vad som skulle föreställa tårtkroppens underliv, fyllningen var röd och personen som var inbakad skrek av föreställd smärta varje gång en bit tårta skar upp.
Detta ska föreställa ett provocerande konstvärk som ska uppmärksamma kvinnlig könstympning. Hade utställningen på något sätt handlat om könstympning hade jag kanske, kanske förstått tanken bakom ett konstverk som skriker av smärta. 
Men en tårta utformad som en typisk karikatyr av en afrikansk kvinna som dessutom skärs upp av skrattande åskådare är bara så fruktansvärt äckligt, särskilt då utställningen handlar "... kampen mot censur och för konstens frihet...".
 Det är inte på några vis försvarbart!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14690952.ab
Tittar man sedan på youtube klippet inser man hur groteskt det hela är! Fruktansvärt! Könsstympning i alla former är ett ohyggligt övergrepp som drabbar miljoner kvinnor och små flickor världen över varje dag. Det ger livslånga men och är i många fall livsfarligt.
Det finns så många organisationer och människor som dagligen kämpar mot detta och jag kan inte se detta som nu kallas för konst som något annat än ett hån mot alla dessa kvinnor och flickor som blir utsatta för detta fruktansvärda övergrepp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar