Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

måndag 23 april 2012

Öppet förhållande?

Jag och P har ett väldigt öppet förhållande i den mening att vi mellan varandra inte några hemligheter eller undanhåller den andre sitt privatliv! 
Vi har ofta pratat om det, att en del par ser det som fullt naturligt att ha ett eget privatliv vid sidan av sin partner. Man har delad ekonomi, egna vänner, skyddade lösenord, låter inte någon annan använda ens mobil, man umgås på var sitt håll och var och en sköter liksom sitt. Vi har aldrig ens pratat om att ha delad ekonomi, det var naturligt för oss båda att dela på allt, vi läser varandras mail, öppnar brev och svarar i varandras mobiler och jag förstår liksom inte saken med att vilja hålla det där för sig själv? 
Vi är vänner med varandras vänner, vi gör ärenden åt varandra, planerar med varandras familjer, ja vi delar liksom på allt! 
Om P exempelvis skulle säga att jag inte fick läsa hans sms skulle det ju genast kännas som att han höll något hemligt för mig, men bara för att jag nu får det, innebär det ju inte att jag sitter och lusläser vartenda sms i historiken. Förstår ni?
Annat är det när man måste hålla något hemligt en liten stund, som när jag ordnade med P's födelsedagspresent - han fick lära sig köra häst på solvalla-då bad jag ju honom att inte öppna min mail eller tömma brevlådan för att överraskningen inte skulle bli förstörd!
Det här med att dela med varandra har ju inte heller enbart med praktiska ting att göra, utan att man delar med sig av tankar och känslor. Vad kan vara bättre än att dela sitt liv med sin bästa vän? 

2 kommentarer:

  1. Håller fullständigt me dig! Jag och min sambo har inte en enda hemlighet, han för läsa mina mail och sms förutom dom sms som är från hans syster. Då hon har massa hemligheter som hon inte vill att de ska komma ut! Sen har vi delad ekonomi han åh ja, fast vi delar på hyran,el och allt de där... Men annars så är vi väldigt öppna me varann :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej jag har inte heller förstått varför man vill leva två liv vid sidan av varandra när man är tillsammans och kanske till och med har barn ihop:) Haha, några hemlisar får man väl stå ut med, som din samos syster, man har väl själv privata saker vänner anförtrott som man inte får föra vidare men det är nog också det enda:)

      Radera