Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

onsdag 11 april 2012

Från brunett till blond.

Jag gjorde misstaget en gång, att bleka mitt färgade bruna hår upprepade gånger för att få det blont igen. Det slutade med att det gick av! Jag tappade 20 cm på längden och tjockleken blev aldrig den samma. Håret föll av i stora tussar och bröts av på mitten om jag försökte borsta det, på de ställen där det var allra värst skadat var konsistensen som tuggummi när håret var blött. 
Det var riktigt obehagligt att känna hur håret bara föll av när jag duschade ur blekningen och kunde dra av mängder med hår och jag trodde på allvar att jag skulle bli skallig, i alla fall fläckvis! 
Som tur var klarade jag mig från det, men från att haft hår som räckte ner under brösten tappade jag pö om pö så mycket hår att det tillsist knappt räckte nedanför axlarna. Det var jätte tunt och absolut inte i närheten av det tjocka lite självlockiga hår jag hade innan. 

Under en lång period lät jag låtit håret vila, använde mängder med inpackning, borstade det bara blött med leave in conditioner, lät bli allt vad styling produkter heter, sov i fläta och bara fönade det torrt några få gånger. Nu har håret äntligen växt ut och jag har fått tillbaka längden men inte samma volym.

2010 blev jag färgade jag mig mörk för att drygt 1 och ½ år senare vilja bli blond igen. Jag blekte slingor första gången i maj förra året och det tog nästan ett år att få tillbaka en hel blond hårfärg! 
Totalt blekte jag slingor två gånger och färgade det ett par gånger under året - aldrig upprepade gånger efter varandra eller tätt inpå. Naturligtvis har kvalitén på håret påverkats både av graviditeten och amningen men förhoppningsvis kommer tjockleken att komma tillbaka efter att jag slutat amma. Nu är det dags för en rejäl klippning och en sista färgning innan sommar. Solen förhoppningsvis kommer bleka den kommande utväxten under sommaren så att jag slipper slita mer på håret med fler färgningar förens till hösten!

2 kommentarer:

  1. Ååå jag som tycker att du har så fint hår...Kram från tunnhåriga tant Annelie:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha "tant", inte än va? Tack du:)

      Radera