Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

söndag 18 december 2011

4:e advent

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

 Helgen har varit full av julmys! Det blev sig så att vi sov över hos farmor och farfar både fredag och lördag, vi har lagat massor av god mat, bakat julgodisar och lekt ute i den första riktiga snön! I fredags gjorde vi en fiskgryta med musslor - sessans favoriter - räkor, kräftsjärtar och lax, det var så gott! Sessan älskar att stå i köket och vill gärna hjälpa till att laga mat eller baka och det har vi gjort riktigt mycket av i helgen. Igår gjorde vi ischoklad, knäck, choklad fudge och bakade ett pepparkakshus! På kvällen passade vi på att basta, sessan ville inte men hon badade istället fötterna i farmors fotbad.


 I förmiddags var P och sessan ute och lekte i snön och gjorde fina handavtryck, sessan hade längtat efter att kunna kasta snöbollar sedan de började slask snöa sent igår så när hon och P kom ut var hon överlycklig. Att dessutom få egen tid med pappa var inte illa det heller;) Jag och lilleman stannade inne och gjorde oss iordning innan vi allihop for iväg till släktingar på glöggträff! Det var första gången som min faster och kusiner träffade sonen, det kändes väldigt kul att träffa dem alla. 
I skrivande stund ligger sessan och sussar, P och lilleman ligger och busar på sängen, sonen har blivit kittlig på magen och under fötterna och älskar när pappa pussar och "pruttar" honom på magen! Vår lille grabb är så otroligt stark, nu "står" han själv när man håller honom under armarna och sitter han i famnen så sitter han helt stadigt i ryggen och huvudet och kan sitta en liten stund själv på egen hand, det är svårt att tro att han bara är 3 månader...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar