Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

onsdag 19 oktober 2011

Brandsäkrat hem

Vi har genom Säkerhetsprodukter i Sverige, numera ett brandskydd i form av en brandsläckare, en brandfilt och brandvarnare i 10 år framöver. För 4000kr ingår de tre ovanstående produkterna samt förnyelse av dem efter behov - efter användning eller när förbruknings datum utgått. Hemma har vi flera gånger pratat om att förnya brandlarm, sätta upp flera i lägenheten osv, men som så mycket annat glöms det efter en tid bort. Nu har vi investerat i ett tryggare hem och gjort det vi kan för att släcka/rädda oss om det - gud förbjude - börjar brinna hemma hos oss.


Tanken på en brand i vårt hem gör mig livrädd, det får mig att vilja ha barnen i vårt sovrum tills de fyller 18 år och förhoppningsvis själva kan rädda sig ut om en sådan situation skulle uppstå! Det finns få saker som gör mig så rädd som tanken på att en brand ska utbryta och som vi inte ska kunna släcka! På jobbet utbildas vi också i brandskydd och säkerhet, där har vi fått se filmer på hur fort ett rum övertänds bara av att ett stearinljus tar eld i en soffa eller gardin men också hur fruktansvärda konsekvenser en brand kan få! Ingen glömmer väl discoteks branden i Göteborg exempelvis, eller alla de hus och hem som brinner ner och de som omkommer i de bränderna varje år vid jul. Visste ni att 37 hem brinner ner varje dag i Sverige?!


Numera står en brandsläckare i vårt sovrum, nära till hands om vi skulle vakna av brandvarnarna, jag hoppas för allt i världen att vi aldrig behöver använda den men det känns tryggt och bra att ha gjort vad vi kan för att skydda familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar