Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

måndag 13 augusti 2012

Tillbaka till verkligheten.

Så var vi hemma igen efter ett par härliga dagar på sommarstugan. Det var liksom alltid helt underbart, att bara få njuta av allt det fina omkring. Både mina föräldrar och svärföräldrarna var med, turligt nog har vi lillstugan där P's föräldrar sov och med de två sovrummen på övervåningen i storstugan så kändes det inte så trångt som man annars hade kunnat tänkt sig att det skulle vara med sex vuxna och två barn.
Vi har bara tagit dagarna som de kommit, ena dagen badade vi, den andre packade vi med oss matsäck och tog vi en tur med båten ut till en av öarna. Vi har grillat, fiskat och en kväll satt vid ett spegelblankt stilla hav och grillat marshmallows. Plockat blåbär gjorde vi också, sessan visade sig vara en fenomenal blåbärsplockare! Hon tog sin lilla hink, drog på "stölvarna" och satte sig mitt i riset och ömsom åt och plockade goda stora blåa bär.
Att kunna låta barnen skrota runt som de vill är något av det jag älskar mest med att vara där ute. Att slippa tysta det stora barnet när det lilla sover, att kunna låta dem gå in och ut som de vill. Lilleman älskar friheten att krypa omkring på gräsmattan, han undersöker och pular med sitt och en dag "hjälpte" han flitigt sin morfar med att bygga på stenmuren.
Igår var det så dags att låsa dörren till det röda huset med vita knutar, lämna skog och hav bakom oss och åka hem. Imorse lämnade vi sessan på dagis och vardagen kändes plötsligt så påtaglig efter ett långt sommarlov. Som tur är har vi ett par veckor kvar innan allvaret sparkar igång och jag ska lämna hemmet och barnen om dagarna för att återgå till plugget och P's nästan ett år långa pappaledighet ska börja...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar