Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

torsdag 19 juli 2012

Svärmor från helvetet.

Jag ska dela med mig av någon som utan problem skulle kunna höra hemma i en fiktiv sk troll tråd på familjeliv. En sån där historia man faktiskt inte riktigt tror på förens man själv upplevder det!
Det gäller mig kusin och hennes mans mamma, med andra ord hennes svärmor. Min kusin fick ungefär samtidigt som mig sitt första barn. Hennes man har en väldigt tajt relation till sin mamma men som väldigt många andra mer eller mindre förväntade hon sig att han efter att fått egen familj skulle släppa mamma sin och framförallt hon honom. Svärmodern blev självklart överlycklig över barnbarnets ankomst, lite f ö r lycklig. Hon inredde nämligen ett helt rum åt deras son- hemma hos henne själv. Komplett med möbler, leksaker, en barnvagn och kläder! Helt bisarrt! Dessa saker var alltså avsedda för svärmodern (farmor till barnet) att använda när barnet var hemma hos henne! En gång fick hon vara barnvakt och efteråt hade hon lagt upp flera bilder på barnet påklädd i kläderna hon Införskaffat, hon hade alltså bytt på barnet till hennes egna barnkläder! Min kusin och tack och lov hennes man med blev rent ut sagt skit förbannade när de såg bilderna på nätet efteråt, seriöst v e m gör något sådant? Det känns inte riktigt friskt i mina öron att man som nybliven farmor tar rollen som nybliven mamma! Inreder rum och köper varenda pinal som man normalt gör som förälder och klär på barnet som en slags docka? Jag fick i alla fall rysningar när jag fick höra, det låter i mina öron som en sund människa!
Jag har verkligen tur att ha både en väldigt klok och underbar svärmor och mamma!<3

4 kommentarer:

 1. men fy! Vilken svärmor från helvete :p hoppas de blev bättre när dom sa åt henne?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men människan är ju inte riktigt klok så jag tvivlar på att hon förstår att hon gör fel..hon har gjort en massa konstigeheter så man undrar ju...

   Radera
 2. Hon låter som hon i handen som gungar vaggan! Okej att hon har en säng o kanske lite blöjor till sitt barnbarn det tycker jag är okej. Men att beteé sig som barnbarnet är sitt eget barn är stört! Skulle hon då vara "mamma" till sin sons barn?Bura in henne!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig till fullo! En säng eller kanske tom en vagn kan väl vara väl användbara saker man kan ha som far och morföräldrar men ett helt rum? Hon har också köpt födelsedagspresenter av den större och dyrare varianten till sina barnbarn men som hon har kvar hemmna hos henne, ex. en lekstuga? Det är inte heller så att föräldrarna saknar plats för dessa grejer, helt klart en knepig människa!

   Radera