Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

torsdag 7 juni 2012

Lära sig att äta själv.

Köket ser ut som ett mindre slagfält, där gröt bokstavligen sitter på allt från golv och väggar, till och med upp på gardinerna. Det är lilleman som är i farten, han har just upptäckt hur roligt det är att äta själv. Han ska själv hålla skeden, doppa ner den i tallriken och försöker ihärdigt stoppa skeden i munnen och äta det som finns kvar på den. När han ledsnat på att försöka sig på den svåra delen att äta med sked övergår han nöjt till att äta med händerna. Så djupt det går stoppar han ner båda händerna i tallriken och kladdar runt, kliar sig på örat, gnuggar händerna i ansiktet och har på ett få sekunder gröt precis ö v e r a l l t.
När intresset för att få maten in i munnen svalnar börjar en lek som verkar gå ut på att kladda ner den lilla yta av köksbordet som klarat sig, jag är verkligen, verkligen tacksam över att vi fick en vaxduk av mamma!
Nu sitter jag här och försöker hinna med att dricka mitt morgon kaffe medan det är varmt och mutar lilleman med majskrokar! En fin dag väntar oss, jag har bara inte funderat ut vad vi ska göra med den ännu!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar