Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

måndag 2 april 2012

Skrik och panik.

Idag ville sessan att jag skulle läsa saga, imorgon blir det pappas tur då vi kör varannan kväll. På måndagarna får hon välja vems tur det är och den som inte läser saga hjälper till med pyjamas och tandborstning.
När den ene läser saga försöker den andre lägga lilleman, nu när han inte längre ammas till söms så har vi börjat försöka turas om - men det är inte så lätt.
Den lille blir rysligt arg när mamma inte längre ställer upp på att vara napp. Han skriker och skriker och det är så fruktansvärt jobbigt att låta bli att gå dit. Ger man sig blir det ju aldrig bättre och jag vet ju att så länge pappa vaggar och hyschar, ligger bredvid och sjunger så finns det ju faktiskt ingen anledning för honom att skrika, mer än att han vill ha tutte. Men det måste han bara lära sig att han inte får.
Det tog ett tag, jag läste för sessan och satt sedan en stund bredvid hennes säng medan pappan kämpade med lilleman. Så blev det plötsligt tyst och den lille somnade.
En liten seger för oss båda, vi får ta en kväll i taget och snart kan han förhoppningsvis somna och sova i sin egen säng själv:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar