Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

fredag 3 februari 2012

Bebismat!

Idag smakade lilleman broccolie puré för första gången, och gillade det! Dagens lunch bestod av några matskedar morots puré, broccolie puré och äppelmos eller puré vad man nu kallar kokt mosat äpple, och en skvatt broster mjolk som sessan säger.Läste om något intressant som -opålästa jag-inte hört om tidigare, nämligen BLW, baby led weaning.
Det handlar kort och gott om att strunta i att börja med puréer som första mat och istället börja med plockmat. Det kan tex vara mjuk frukt i små bitar, mjuka kokta grönsaker eller andra mjuka grönsaker som ex majs och ärtor. Barnet ska få lära sig att äta själv och testa sig fram genom att prova att äta med händerna och stoppa maten i munnen själv.
Det rekommenderas dock att barn börjat med detta från att de kan sitta upp själva och hanterar pincettgreppet.
Jag tycker det låter sunt och bra, speciellt med vår lilla kille som är super intresserad av mat och gärna vill stoppa allt i munnen. Än kan han inte sitta helt rakt i ryggen och inte har han klurat ut hur man håller saker mellan tummen och pekfingret men när han är där så tror jag att han kommer uppskatta sen typen av mat och sätt att äta på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar