Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

tisdag 20 december 2011

Tyst det är i husen..

Lilleman bestämde sig visst för att ha sovmorgon så jag passade på att smyga upp och ta en riktig lång dusch! Det händer inte ofta när man har barn på 3 ½ och 3 månader! Bara att få gå på toaletten ifred utan att antingen ha en som rycker i dörren och frågar tusen frågor "är du klar snart? Kissar eller bajsar du? Bajsar du mycket? Är du klar snart?" eller att den lille blir uttråkad eller tycker att han ska ha mat just precis nu. Jag har till och med hunnit skriva klart årets julbrev till min morfars syster! Sessan har ritat en teckning till henne som vi pressat ner i ett litet kuvert och nu ska det alltså bara på postlådan och fraktas över till vårt grannland innan det når henne.
Idag ska vi iväg på sessans avslutning på förskolan, hon har längtat jätte mycket och sett fram emot att få sjunga tillsammans med alla barnen. Hon kände sig lite snuvad på lucia när det bara var de stora barnen som lussade och de mindre inte fick sjunga för mammorna och papporna. Det ska bli mysigt att träffa henne, för hon kommer inte hem förens imorgon, sedan stannar hon enda fram till julafton! Underbart.
Igår gick jag och P och kikade på julklappar så i eftermiddag ska vi kila ner på stan igen och handla hem dem. Till barnen känns det som att vi kan förköpa oss, men det vill vi inte. Vi tycker inte att de ska ha en miljon leksaker som de inte använder eller är rädda om, och inte heller att de ska förvänta sig att få triljoner julklappar. Det är viktigt att man får lära sig att uppskatta andra saker också och att det inte bara är kul när man får något.
Nu ska jag försöka slå något slags rekord i vad jag kan hinna med innan lilleman vaknar, att damma av står högst upp på att - göra - listan, så nu sätter jag fart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar