Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

söndag 16 oktober 2011

Visning

Här på eftermiddagen var vi på visning på vårt drömhus och jag måste säga att vi båda kände oss lättade när vi efter en närmare inspektion såg att huset inte var i det toppskick som det först gav sken av. Besvikelsen som man kunde tänka sig skulle infinna sig ersattes istället av en slags lugn (nu slipper vi känna en stress att någon annan ska köpa huset "före oss", än om vi verkligen kärat ner oss i det!)

Husets utgångspris är högt och vi tycker inte att det med tanke på läget och storleken är värt det närmare X miljoner som begärs. Vi har vänner som precis köpt ett nybyggt hus för nästan samma pris i ett mycket attraktivt område, med det att jämföra med känns utgångspriset lite väl högt eftersom att huset dels ligger en bit utanför staden (10 min med bil) omgivet av skog, storleken (120 kvm) och dels det vi upptäckte efter en närmre titt, att det behöver piffas till - målas om på en del väggar, måla golv, byta vitvaror, tapetsera om och andra små men irriterande detaljer.

Eftersom vi renoverat så mycket i vår nuvarande lägenhet vill vi helst slippa göra det nästa gång vi flyttar, en del kan vi såklart tänka oss att fixa men då beror det helt på vad vi ger för huset. Vi tycker fortfarande om huset, det är en fristående tvåplans villa med altan och tomt på över 800 kvm. Det ligger fint omgivet av skog, det är fantastiskt lugnt och vackert och i närheten finns en sjö.

Vi har bestämt oss för att suga på den här karamellen ett tag och ser vart det tar oss! Nu lämnar vi husdrömmarna för ett tag och ska alldeles strax göra oss klara för att gå över till Frida och Henke på middag, trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar