Följ vardagen med min lilla familj med allt vad småbarn och varannan vecka liv innebär!

söndag 31 juli 2011

Underbara helg!

Helgen har vi spenderat på sommarstugan. Efter ett par underbara dagar med nära vänner, fantastiska nyheter, mysiga dagar med sol, bad & god mat känns hela kroppen utvilad! Barnen har badat, lekt i vid stranden, sprungit i skogen & plockat blåbär & hallon. Vi har grillat, ätit varje måltid utomhus, suttit på klipporna vid havet & bara haft det underbart bra!








<3

torsdag 28 juli 2011

27 dagar kvar!

Vecka 36

"Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen."


Vi ser med spänning fram emot den kommande förlossningen! 27 dagar kvar, det känns både obergiplig & så fullstädningt självklart på samma gång! Kroppen & sinnet känns redo, jag är varken orolig eller rädd, ett lugn har infunnit sig & allt som återstår är att vänta!

Byggare Bob.

Vårt hem ser för närvarande ut som en byggarbetsplats! På 2 dagar har vi förvandlat en annars prydlig hall till någon slags förvaringsutrymme för gipsskivor, diverse verktyg, elpryttlar, tapetlim, vävlim, tapeter & en hög med sopor som med all säkerhet kommer köras till återvinningstationen idag.


Anledningen till detta ordnande kaos är ombyggnanden av klädkammaren till bebisrum! Hitills har vi rivit väggen mella sovrummet & klädkammaren, reglat igen dörrhålet in till klädkammaren, dragit om el, rivit tapeter & tapetserat med renoveringstapet. Idag ska vi sätta igen dörrhålet & fortsätta med tapetsering & måling av rummet, sedan börjar det närma sig färdigt! Förhoppningsvis kommer vi iväg idag för att se titta på golv, P vill gärna ha en grå heltäckningsmatta i vårt sovrum & i bebisrummet, låter fint tycker jag!



Idag gäller det att bli klar, imorgon kommer Liten & då ska ordningen vara återupprättad! Tack till mina snälla föräldrar som ställer upp & hjälper oss att bli klara i tid!

tisdag 26 juli 2011

Underbara familj

Love!


Ni är allt jag behöver, det finaste i livet! Varje dag mer er är en gåva jag inte vill vara utan!

En vanlig dag!

Ännu en härligt händelserik dag börjar lida mot sitt slut! Vädret såg inte så lovande ut på morgonen så vi åkte till badhuset, Liten & P åkte vattenrutchkanan hundra gånger om, båda två var lika förtjusta! Efter ett par timmarsvatten lek började våra magar knorra så vi åkte hem, åt pastasallad & vilade en stund...Tråkvädret kom tillbaka på efter middagen så vi sysselsatte oss med att baka drömmar, när kakorna var klara kom solen fram så vi gick ut till lekparken & fikade!


P grävde så ljupa så gropar att Litens ben halvt försvann när hon stack fötterna ner i dem... Solen gassade & himmlen var för en stund klarblå för att sedan övergå till mörkare moln, vi gick in och inväntade regnet. Vi satte oss på balkongen medan regnet öste ner & åskan mullrade, mysigt! Liten sa att hon skulle hjälpa regnet att vattna blommorna så hon stod & vattnade med sin vattenkanna över balkongräcket...

måndag 25 juli 2011

Regn, böcker & pannkakor!

Idag spenderade vi en regnig förmiddag på biblioteket, efter mycket bus & ett gäng med nya lånade böcker fikade vi på cafe Kardemumma, smarrigt! Vad mer behöver man för att pigga upp en tråkväder dag?




Efter bibliotek besöket strosade vi runt bland olika butiker när det kl. 12 hölls en tyst minut för offren i Norge. Personalen påkallade kundernas uppmärksamhet och tystnaden infann sig snart, en tyst minut vi delade med hela norden...


På eftermiddagen gick vi med föräldragruppen på studiebesök på förlossningen, dagen då närmar sig då det blir dags för oss att åka dit! Fyra veckor kvar till beräknat datumet, det känns ofattbart att nio månader snart är förbi & vi längtar så oerhört efter vår lilla bebis! Farmor förbi oss på pannaksmiddag, Liten gjorde jordgubbssylt & provsmakade på alla jordbubbar innan hon lade ner dem i kastrullen, det var säkert därför sylten blev extra god! Åh vad jag gillar dagar som dessa!

Vilket tråkväder!

Juli fortsätter att inspirereras av november vädret, grått, blåsigt & blött! Vilken tur att vår helt egna lilla solstråle snart kommer & lyser upp! En trist dag som denna är prefekt för ett besök på stadsbiblioteket, vi har lånat massor med syskonböcker - ett i alla led av att förbereda Liten på att få en lillasyster eller lillebror - som nu ska lämnas tillbaka & förhoppningsvis hittar hon nya roliga böcker att låna med hem!

Stadsbiblioteket har en jätte bra barn & ungdomsavdelning dit många mammor & pappor kommer med sina små. Där får man busa & stoja i lekhörnan, läsa böcker både tyst högt, klä ut sig & har man tur, går vi & fikar på Kardemumma efteråt!

söndag 24 juli 2011

Vad blir det för mat?

Till middag äter vi lax/pepparbiff med mozzarella sallad med oliver & soltorkadetomater!




where did you go?


P & jag satt & tittade igenom alla bilder vi tagit på magen, de allra bilderna tog vi på magen i vecka 6! Det är fantastiskt hur stor magen blivit, jag har svårt att förstå att jag någonsin varit så smal, nu känns det som att jag alltid burit omkring på magen! Sist jag såg mina tår var i vecka 11, sedan dess har jag fått böja mig fram för att se dem. Det ser märkligt ut när man går och bara ser spetsen på skorna kika fram under magen!

vecka 11 vecka 13


vecka 35


Bebisen ligger & har det bra men trångt i magen! H*n hickar varje dag & hela magen hoppar, tillslut blir h*n irritrad & börjar knuffa runt där inne & trycka ut vassa hälar precis under revbenen, aj! Alldeles nyss låg P med kinden mot magen & pratade med bebben, "pappa älskar dig" & till svar fick han en rumpa i ansiktet & fötter som tryckte ut!

lördag 23 juli 2011

Våra tankar



Idag går våra tankar till alla offer & dess anhöriga i Norge, en obeskrivlig, fruktansvärd och fullständigt vansinng händelse!


Appelsinvatten & topmodel

I min väntan på min kära vän Linda, dricker jag sommarfavoriten appelsinvatten och ser på Britain's next top model, tidsfördriv med andra ord! Uppsala bjuder idag på mulet & blåstigt väder, allmänt oinspirerande! Det känns mer och mer som om hösten nalkas, och hade det varit september hade jag med glädje inväntat mörka, regniga höskvällar, tänt levande ljus och krypit ner i soffan med en kopp het te, invirad i en filt och med fötterna nerstuckna i varma tofflor - långt ifrån vad man vill se fram emot under de sista dagarna i Juli...


Gårdagen bjöd på lunch med Johanna & guldklimpen, långa samtal om en förfluten tid vi spenderat tillsammans, om framtiden och om nutiden där vi nu står igen. Gamal vänskap rostar aldrig sägs det och i vårt fall tror jag på de orden!

På eftermiddag kom Julia - Tack hjärtat för hjälpen med håret! Efter ännu ett försök att återfå min blonda hårfärg är nyansen nu ett steg närmre slutresultatet! Med tanke på att jag har gått från mörkbrun till någonslags gyllenbrun färg utan att ha blekt hela håret utan bara slingat och låtit solen göra sitt är jag ändå nöjd med hur det ser ut!

fredag 22 juli 2011

I like

En bra start på dagen börjar med en laddning antioxidanter innan jag strax ska iväg & på mamma date med Johanna, trevligt! P startade sin dag men en löp tur innan han stack iväg till jobbet, hurtbulle! Jag ser fram emot att själv kunna ge mig ut på en jogging tur, kroppen längtar!Igår kom vi äntligen iväg & köpte bugaboo skötväskan, snygg som attans. Nu är vagnen komplett & väntar bara på lillbebisen...


torsdag 21 juli 2011

Godmorgon!

Slog på tv i förbifarten nu på morgonen, hade tänkt se nyheterna men hamnade på 24UNT "studentliv" - vad som såg ut att vara någon slags hemmasnickrad dokumentär om studentlivet. Jag tyckte jag kände igen en tjej innan poletten trillade ner och jag insåg att det var flera irån min

gamla sjuksköterske"klass"! Oväntat.

Här hemma intas frukost i lugnan ro innan jag ska ta tag i mig själv och dagen! Långsökt nog fick biggaråerna mig att tänka på Pocahontas - om någon mer än jag minns den gamla Disney filmen-när den lilla feta huden ligger i ett skumbad & äter körsbär...

onsdag 20 juli 2011

En vanlig dag!

Dagen bjöd på fika med Emma på ett mysigt café vid ån, vi svalkade oss i skuggan med islatte & Emma åt den största bit morotskaka jag någonsin sett! Som vanligt bubblade vi på som vanligt & bockade av ytterst viktiga samtalsämnen som hur det kan vara mode med midjehöga jeansshorts som helst ska vara tre storlekar för små & vikas upp så högt på låren att de ser ut som trosor, jobbiga kunder & frisör hisorier...När jag kom hem hade P gjort middag & dukat fint, vilken man jag har! Nu vankas kvällspromenad i solnedgången, underbart!

Vecka 35!


5 dagar kvar tills Liten kommer hem & 5 veckor kvar tills bebisen är beräknad!

Herregud, tiden går så fort! Jag kan inte förstå att vårt lilla frö har legat i min kropp i 8 månader, att h*n snart ska komma ut till oss! Behöver jag tillägga att vi längtar något helt otroligt?
I vecka 35 är barnets medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2600 gr. Huvudets omkrets är 33 cm.
Vårt lilla frö har inte fixerat sig men ligger med huvudet nedåt. Förvärkarna blir fler, magen blir hård och en molande värk i magen eller ryggen påminner mig om att ligga ner ett tag och ta det lugnt.


Älskade bonusdotter!

Att vara förälder är det absolut bästa jag upplevt i mitt liv, att bli bonusmamma är en gåva, jag har aldrig upplevt det som begränsande utan alltid som berikande.

Liten & jag fann varandra fort, jag behöver ingen titel som biologisk mamma för att känna mig betydelsefull eller älskad av henne. Vår relation, vår kärlek är mer än nog. Det finns ingenting vi måste bevisa, hennes ord "Jag älskar dig mamma umpe" är det finaste att höra! Hon är vår familj och snart kommer hennes efterlängtade lillasyskon till världen och gör oss till fyra.

P du har givit mig det finaste som finns, två små barn vars händer vi ska hålla, vars livsväg vi ska följa. Tänk att det fanns lycka som denna!



tisdag 19 juli 2011

Kontroll


Tidigare dag var vi - P & jag- till barnmorskan för kontroll! Bebisen växer som den ska i magen, sf måtten mätte 30 cm och jag har under mina 35 veckor som gravid gått upp 13,5 kg! P spelade in den lillas hjärtljud, det vackraste som finnas att höra, att lyssna på liv som vi tillsammans skapat! Det är ofattbart att det är så nära nu!


Du är älskad!

En tanke offras.

Jag kan inte sluta skratta, hela situationen är så ironisk & det är egentligen bara tur att man inte förstår hur en del männsikor tänker. Skulle man göra det, skulle det förmodligen bara förvirra en själv än mer. Bittra människor är ett speciellt släkte, så är även människor som är av den uppfattningen att endast de själva har rätt, om allt, att de kan allt & där ingenting är disskuterbart om det inte faller inom ramen för personens egen uppfattning om rätt eller fel. Jag lämnar dessa människor med deras tragiska livsöde i sin egen bubbelvärld och återvänder till vad vi andra kallar verkligheten.


Solen skiner, det blåser ljummna vindar, med andra ord en perfekt eftemiddag att gå en promenad! Jag älskar sommarkvällar, helst ska de spenderas på en solvarm klippa vid havet, där luften doftar av salt & tång, där tystnaden bara bryts när vågorna slår mot klipporna!








Havet & klipporna vid sommarstugan, så som min kropp & själ längtar ut till sommarstugan!


Det allra godaste



Till frukost, färska jordgubbar & kaffe




Till efterrätt, choklad doppade jordgubbar & bigarråer






En av mina absolut största cravings under graviditeten har uteslutet varit frukt & grönsaker! Jag har haft dille på gröna äpplen, jordbubbar, persikor, bladspenat, appelsiner & morötter, i kylen ligger nu jordbubbar, bigarråer & persikor, någon som sa att frukt är godis?

måndag 18 juli 2011

Ny blogg!

Så dagen då det blev dags att låta den gamla bloggen gå i graven, en aning ledsamt men samtidigt roligt att blogga i "en ny miljö"! Livet som bonusmamma fortsätter även om bloggen med samma namn inte gör det. Snart kommer vårt efterlängtade lilla frö till världen och helt plötsligt kommer vår familj bestå av mamma, pappa barn och bebis!




Hej då




och hej